Esther Vliegenthart

Mijn naam is Esther Vliegenthart en ik coördineer en verzorg de begeleiding op de zorgboerderij. Ik ben moeder van 3 kinderen: 2 tienermeiden en een tienerzoon.

Ik heb een diploma coaching bij autisme en bij gedrags- en leerproblemen. Veel boekenwijsheid dus... "Gelukkig" ben ik ook ervaringsdeskundige en heb ik in het verleden ook geworsteld met problemen van een van mijn eigen kinderen die voortvloeiden uit autisme. Die ervaring, kennis en kunde in combinatie met opleidingen en cursussen en liefde voor mensen, maken dat ik met heel veel plezier werk op de zorgboerderij.

Ik ben ook persoonlijk begeleider voor kinderen en volwassenen met autisme, dit doe ik nu vanuit mijn eigen praktijk "Aan de hand". Eerder deed ik dat werk bij een grote autisme organisatie in Rot

terdam. In mijn werk zie ik dat mensen met autisme soms vastlopen in hun werk, hun dagelijks leven, met een burn-out of depressie tot gevolg. Ook kan het hebben van een gezin soms een grote uitdaging vormen voor iemand met autisme. Samen inventariseren we de knelpunten en gaan we aan de slag. Waar nodig betrekken we daar ook jouw omgeving bij. Verder ben ik ambassadeur in Brain Blocks en werk ik graag met deze communciatiemethode met onze deelnemers.

Verder merkte ik dat met name voor de mensen van 50 jaar en ouder met autisme het moeilijk is om een passende dagbesteding te vinden. Vaak komen zij of tussen de jongeren terecht (20-30 jaar) of, wanneer ze ouder zijn, op zorgboerderijen voor demente ouderen. Beiden plekken zijn niet passend voor iemand met autisme, met als gevolg dat deze groep mensen thuis blijft en vaak vereenzaamt. Op onze boerderij willen we die passende plek wél zijn en met elkaar een fijne dag beleven en werken aan nieuwe doelen. We hebben bewust gekozen voor een kleinschalige opzet, zodat de mensen die bij ons komen rust kunnen ervaren en toch ook een groepsgevoel kunnen beleven zonder dat het te druk wordt om hen heen. Ben je jonger dan 50, wees dan ook van harte welkom, neem gerust contact op om te kijken of jij je bij ons thuis voelt. Je kunt ook alvast een voorproefje krijgen door op de you-tube link te klikken, dan krijg je een mooie indruk van onze boerderij (met dank aan de maker: Thomas Hofman).

Op de zorgboerderij werken verder in autisme getrainde vrijwilligers.