WANDELEN MET ALPACA'S

Volg ons ook op Facebook: @alpacawandeling

 

Alpaca's van Zorgboerderij De Marke

Je kunt bij onze boerderij een wandeling boeken met onze 3 alpaca's. Alle drie met een compleet eigen uiterlijk én innerlijk. Benjamin van de groep Canto, leider Kwint en "ik maak mij nergens druk om" Coda. Gaandeweg leer je ze een beetje kennen en zie je de verschillen qua gedrag.
 

Alpaca's zijn prachtige, wollige en gevoelige dieren. Een wandeling met de alpaca zorgt ervoor dat je eventjes uit de snelheid van je dagelijkse leven stapt. Het wandeltempo van de dieren ligt dusdanig laag dat iedereen mee kan doen. Van kleine kinderen tot volwassen personen. De route die we afleggen is ook prima geschikt voor mensen in een rolstoel. De wandelingen die we al hebben gedaan zorgden zonder uitzondering voor vrolijke en ontspannen deelnemers!

Het programma

Je wordt ontvangen met koffie, thee of fris met wat lekkers, daarna gaan we kennis maken met de alpaca's en zijn we ongeveer 1 a 1,5 uur aan het wandelen (afhankelijk van het weer en de energie van onze dieren). Onderweg vertellen we over de dieren en is er gelegenheid om met ze op de foto te gaan. Bij terugkomst belonen we de dieren met wat lekkers en drinken we zelf ook nog wat. De totale activiteit duurt ongeveer 2 uur. Het wandelen is ook te boeken in combinatie met een mountainbiketocht.

Praktische info en kosten

We nemen maximaal 6 personen per wandeling mee. Iedereen is welkom, maar we willen je vragen om de hond (als je die hebt) thuis te laten. Bij ons wandel je eigen met je eigen "groep", een privéwandeling dus. We vragen €17,50 per persoon en daarmee ondersteun je onze zorgboerderij. Wanneer je met meerdere jonge kinderen uit één gezin komt maken we een speciale prijs voor je.

 

Locatie en route

Het startpunt van de wandeling is onze zorgboerderij aan de Markeweg te Noord-Sleen. Vanaf deze "markante" plek tegenover de prachtige molen lopen we het dorp meteen uit, richting het weidse gebied tussen de prachtige Drentse dorpen. Afhankelijk van de leeftijd en conditie van de deelnemers én het energieniveau van de dieren kiezen wij daarna voor een (korte) route terug dwars door Noord-Sleen of een langere route die ons eerst nog bij het grote hunebed brengt.
Tijdens de "terugweg" kun je in het dorp je ogen de kost geven en genieten van de verscheidenheid aan boerderijen en bouwstijlen.

 

Interesse? Stuur ons een mailtje: info@zorgboerderijdemarke.nl

Wandelingen worden op dit moment gepland op basis van aanmeldingen

 

SAMENWERKING MET MTB XTRA

MTB Xtra organiseert vanaf onze boerderij mountainbiketochten voor de (speciale) jeugd. Ervaring is niet nodig en fietsen en helmen kunnen via hen geregeld worden.

Aanmelden kan via onze boerderij of via MTB Xtra: https://mtbxtra.nl/aanmelden

Locatie:

Zorgboerderij De Marke

Markeweg 25
7846AG Noord-Sleen

Neem contact op:

   06- 3 727 38 23

KvK 66923794